Info

Idea
Toisinnäkemisen festivaali yhdistää eri alojen toimijoita ja esiintyjiä, jotka esityksissään näkevät toisin eli tuovat uusia näkökulmia kaikille tuttuihin teemoihin.

Idea festivaaliin syntyi yhden Suomen kuuluisimman viitasaarelaisen, Suomen 1700-luvun humanistisen kulttuurin merkittävimmän hahmon, Henrik Gabriel Porthanin (8.11 1739 Viitasaari – 16. 3.1804 Turku) ja hänen järkevän epäilynsä eli “sobria dubitation” myötä. Lisäksi Viitasaaren sijainti teiden ja heimojen risteyskohtana toimi festivaalin innostuksena. 

Festivaalin tavoitteena on, että siellä käytyään ihmisten keskinäinen ymmärrys lujittuu ja mukaan otetaan uusia kokemuksia ja näkökulmia. Se toteutetaan yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Sijainti
Toisinnäkemisen festivaali järjestetään Viitasaaren keskustassa vanhan yhteiskoulun alueella ja Digikeskuksessa lauantaina 20.8.2022 klo 10 – 18.

Lisäksi festivaalien yhteydessä järjestetään kaikille ilmainen tapahtuma, Mahdollisuuksien tori.

Viitasaari sijaitsee valtatien 4 varrella Keski-Suomessa, noin 100 km Jyväskylästä ja 370 km Helsingistä.

Tapahtumapaikat
Festivaalilla on kolme erillistä tapahtumapaikkaa: Viitasaaren vanha yhteiskoulun alueella: yhteiskoulun peilisali sekä koulun edustalla oleva tapahtumateltta, osoitteessa Haapasaarentie, 44500 Viitasaari. Lisäksi kolmas tapahtumapaikka on Viitasaaren Digikeskus, osoitteessa Keskitie 4, 44500 Viitasaari.

HUOM! Vanha yhteiskoulun rampin kautta pääse ainoastaan WC-tilaan, ei Peilisaliin. Henkilökunta auttaa tarvittaessa liikuntarajoitteisia pääsemään Peilisaliin.

Kaikkiin tapahtumapaikkoihin pääsee sisään ainoastaan festivaalirannekkeella.
Festivaalille on 20 e pääsymaksu. Mahdollisuuksien tori on ilmainen.

Yhteistyökumppanien ohjelma
Aarteela @ Sisustussaari, Keskitie 5 on pop up-teehuone sisustusliikkeessä. Sisustussaari on kaikille avoin klo 9 – 16 ja teehuone klo 10 – 16.

Aartelan sivut
Sisustussaaren Facebook-sivut

Kalahaukkapalvelut tarjoavat festivaalipäivänä mahdollisuuksia nähdä Viitasaari toisin veneretkien muodossa.

Käytössä on paikallisen ammattikalastajan isohko merivene, jolla ajelutetaan ihmisiä Keitele-järvessä noin 20-25 min ajan per ryhmä. Pääsatamana toimii Porthaninpuiston satama, mutta nouto ja jättö onnistuu myös paikoilla Isoaho, Kurkela, ABC, Pihkuri.

Kalahaukkapalvelut ovat paikalla Porthanin satamassa 20.8. ja käytettävissänne klo 11-17. Tervetuloa mukaan ajelulle! Jokaiselle löytyy kelluntaliivit, veneestä käsidesiä ja maskeja, toki omatkin voi tuoda eväitä myöten.

Kalahaukkapalvelujen sivut

Koronarajoitukset
Koronarajoitukset on purettu koko maassa. Pidetään kuitenkin toisistamme huolta eli tulethan terveenä festivaaleille!

WC-tilat
Vanhan yhteiskoululla on yksi sisä-WC. Piha-alueella on bajamaja-WC:t. Lisäksi Porthanin puiston Lottamajalla on WC-tiloja, jotka sopivat myös liikuntarajoitteisille. Digikeskuksessa on myös WC.

Tupakointi
Festivaali on savuton.

Vesipiste
Vesipiste löytyy vanhan yhteiskoulun edustalta, läheltä Tapahtumatelttaa.